28/1/10

Cremina de brócoli con toque de pimienta

Posted in by Eli |
Ingredientes pa dos persones:
mediu kg de brócoli
mediu kg de patates
1 cebolla
1 l de agua o de caldo de verdures
sal
cominu
aceite
pimienta molío (meyor de lo blanco)

Móu de preparación:

Garramos esa pota a presión que me da la vida y destapada echamos-y dos cucharaes d'aceite y cuando tea calentino echamos un poquitín de cominu (muncho non, pa nun refalfiar y esperamos a que dore. Piques la cebolla piquiñino y añades un pizcu de sal cuando tea el comino, lluéu esperes a que dore la cebolla y se ponga blandina, entos eches en trozos el brócoli y la patata, col agua (meyor si tienes caldo de verdurines que da más sabor)y tapes la pota, dexándolo facese de 10 a 12 min.

Pa finar sácase, pásase too pola batidora, ponse-y sal, pimienta al gustu y sírvese calentino. Como diría mio pá, ta como Dios, pero eso sí, pa estómagos apetitosos merez un segundu platu pa poder fartar.


Esta receta, aunque ta un pelín modificada, atopela na rede na páxina http://eldelantalverde.wordpress.com/

¡Y nun sabéis l'ésitu que tuvo en casa!

1 comentariosCremina de brócoli con toque de pimienta


  1. Ricardo says:

    Ummmmmmmmmmm qué rico!!

    29/1/10, 11:08

Leave a Comment