9/1/10

Entrugues básiques

Posted in by Eli |
¿Quién soi?
Eli, muyer, 29 años, asturiana, trabayaora, vivo en pareya y soi madre adoptiva de una perrina llamada Telva.

¿Cómo me defino respeuto a la comida?
Agora mesmo soi pescetariana, o lo que ye lo mesmo, nun como nada que camine per tierra o vuele, solamente vexetales, peces y mariscos.

Entamé dexando la carne roxo, lluéu tamién el pollu y otres aves, agora yá nun como tampoco embutidos y similares. Supongo que l'escalón final ye quedame nel pescetarianismu o faceme vexetariana.

¿Por qué un cambiu de hábitos alimenticios?
Por razones étiques, medioambientales y de salú...¿quién da más?

¿Por qué un blogue?
Toi afondando nel universu de la cocina pa meyorar la mio alimentación y algamar una variedad que compense la falta d'inxesta de carnes y, si nun lo apunto, escaezo toles recetes que me cuenten o que m'invento.

Nesta xera bloguera y culinaria, voi contar cola collaboración de xente amigo a la que tamién-y presta arremangase na cocina. Como Laura, que yá me pasó unes cuentes recetes. Si daquién s'anima, pué unviar les suyes. Les que nun seyan míes llevarán el nome del autor o autora xunto al títulu de la entrada.

Bienveníos/es y buen provechu.

4 Comments


  1. Anónimo

    tas como una llaferia,con lo bien que sabe la carne roxa asturiana y los callos de mio suegra; ¡tas chifla! un carnivoru empederniu.

    11/1/10, 2:01

  2. Tin says:

    j ajjaajaj que buenu!

    esti ye'l meyor blogue cocineru-vexetarianu que ví na mio vida...!

    un saludu y que nun muerra!!

    p.d.: el diseñu presta en forma. Tienes un artista ehí...

    11/1/10, 2:02

  3. Eli says:

    Gracies pola bienvenida, Tin. El diseñu, como apuntes, ye cosa del artista de Ricardo (a quein aprovecha pa da-y les gracies). Agora a ver si te animes a preparar dalgún platu!

    Y al Anónimu dici-y que pruebe dalguna d'estes recetes que toi segura que-y diben presta-y muncho ;)

    11/1/10, 2:04

  4. Anónimo

    Acabo de descrubrite. Gracies pol blog! anque voi siguir cola carne de xatu y güe, siempres vien bien recetes vexetarianes pa complementar la dieta.

    Te seguiré, un saludu.

    26/8/10, 17:03

Leave a Comment