9/1/10

Garbanzos con verdurines

Posted in by Eli |
Ingredientes pa dos persones:
1 pocillu de garbanzos por persona (tán más ricos los piquiñinos)
mediu ayu puerru
una cenahoria
media rama d'apiu
un diente d'ayu
media cebolla
mediu pimientu verde
1 poquiñín de llaurel
aceite
pimentón
sal al gustu

Mou de preparación:
Ponense los garbanzos a remoyar n'agua templadino tola nueche, con un poco de sal. A la hora de facelos, métense nuna pota hasta que col primer fervor saquen tola espluma. Esa espluma quítase cola esplumadera y añádense un poquiñín d'aceite, sal y llueu la cenahoria, el puerru, l'apiu y el pizquín de llaurel, too ello mui picadino (menos el llaurel, que se pue quitar llueu). Tradicionalmente dexábase too cocer hora y media, pero pa la xente que trabayamos fuera de casa ye más eficaz metelo na olla a presión diez o doce minutinos. Mentanto se fai, nuna sartenuca fáise un sofritu col ayu, la cebolla y el pimientín, too tamién bien picadino, que na cocina hai que picar más qu'en María Luisa. Cuando tea preparao, ponémos-y el pimentón (enantes non, pa que nun queme)y remuévese cola cuyar de madera. Dempués añádese'l sofritu a la olla cuando ésta acabe y too xunto déxase cocer unos diez minutinos más. Llueu yá ta pa servir.

Nestos díes de ñeve ye un mou de comer rico, sano, ensin grasa y déxate el cuerpu bien calentín. ¡Buen provechu!

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