Ingredientes pa dos persones:
1 trozu grande de calabaza (unos 250 gr)
1 calabacín
1 cenahoria
1 patata mediana
un poco apiu
un cuartu de puerru
una ramina perexil
agua
sal
Y si quiés un toque diferente...dos quesinos tipo El Caserío y un poco de canela en polvo.
Mou de preparación:
Nun lo hai más fácil. Lávase too, quitáse-y la piel a la calabaza y a la patata y pártese too en trozos. Lluéu métese na olla a presión (nun vivo ensin ella) echando-y agua hasta cubrir y déxase allí diez minutinos o doce dende que entame a pitar. Cuando acabe escúrrese col chino o la espumadera (ensin tirar el caldo) y pásase pola batidora, añandiéndo con una garciella caldo hasta algamar la testura deseada.
Quien quiera da-y un toque diferente pue facer como la mio hermana Laura y echa-y dos quesinos a la hora de batilo, o espolvorear el platu al servilu con un toque de canela en polvo tal y como me enseñó Sergi en Barcelona.
Un platu perfácil, persanu y persabrosu, al que nun pué falta-y el pan.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
0 Comments
Leave a Comment