11/1/10

Crema de calabaza y calabacín

Posted in by Eli |
Ingredientes pa dos persones:

1 trozu grande de calabaza (unos 250 gr)
1 calabacín
1 cenahoria
1 patata mediana
un poco apiu
un cuartu de puerru
una ramina perexil
agua
sal

Y si quiés un toque diferente...dos quesinos tipo El Caserío y un poco de canela en polvo.

Mou de preparación:

Nun lo hai más fácil. Lávase too, quitáse-y la piel a la calabaza y a la patata y pártese too en trozos. Lluéu métese na olla a presión (nun vivo ensin ella) echando-y agua hasta cubrir y déxase allí diez minutinos o doce dende que entame a pitar. Cuando acabe escúrrese col chino o la espumadera (ensin tirar el caldo) y pásase pola batidora, añandiéndo con una garciella caldo hasta algamar la testura deseada.

Quien quiera da-y un toque diferente pue facer como la mio hermana Laura y echa-y dos quesinos a la hora de batilo, o espolvorear el platu al servilu con un toque de canela en polvo tal y como me enseñó Sergi en Barcelona.

Un platu perfácil, persanu y persabrosu, al que nun pué falta-y el pan.

0 Comments


Leave a Comment